Bezienswaardigheden

Er is gelukkig meer dan bier en de bijhorende biergartens in Munchen. De stad kent tientallen leuke en bijzondere bezienswaardigheden. We hebben de leukste, de mooiste en de meest unieke bezienswaardigheden in München voor je opgezocht.

Münchner Residenz

Het grote stadspaleis van de hertog van Beieren ligt centraal gelegen aan de rand van het winkelgebied van Munchen. Het in 1385 gebouwde slot bestaat uit 10 hofjes en drie hoofdgebouwen. Het Residenz museum heeft ruim 130 kamers om te bekijken en is meer dan de moeite waard.

Frauenkirche

Frauenkirche MünchenDe grootste kerk van München en door haar rode baksteen ook een zeer opvallende verschijning in de stad. De bouw van de kerk is in 1240 begonnen. De kerk biedt plaats aan ruim 20.000 staande bezoekers. Als je bedenkt dat München op dat moment slechts 13.000 inwoners had, is dat een bijzonder gegeven Lees hier verder over de Munchner Frauenkirche.

Marienplatz

MarienplatzMarienplatz MünchenHet plein ligt voor het indrukwekkende Neues Rathaus en is onderdeel van de voetgangerszone van de Münchner binnenstand. Het plein is het kruispunt van hoofdassen van de stad.(oost-west: Isartor – Karlstor) en Zuid-Noord: Sendlinger tor – Schwabinger tor)

Nog steeds is het Marienplatz het middelpunt van München. Onder het plein ligt één van de grootste metrostations van München.

Peterskirche

De Sint Petrus kerk is de oudste parochiekerk van München en wordt ook wel Alter Peter genoemd. Door zijn bouw op enige noemenswaardige verhoging in de stad München is de kerk een markante verschijning aan de Münchner skyline en biedt de kerktoren een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Lees hier verder over de Peterskirche.

Neues Rathaus

Rathaus Munchen

Het Neues Rathaus ligt aan het Marienplatz, ondanks dat het gebouw zeer oud aan doet is het net een eeuw oud. De Drukke gevel en de prachtige binnenhofjes van het Rathaus zijn een bezoek meer dan waard. Ook het klokkenspel aan de voorzijde van het Neues Rathaus leveren een prachtig plaatje op. Tijdens het klokkenspel voeren koperen poppen een voorstelling op. Lees meer over het Neues Rathaus.

Schloss Nymphenburg

Schloss Nymphenburg Munchen
Het prachtige barok paleis werd in 1664 gebouwd voor de toenmalige heerser van Beieren als geschenk voor zijn vrouw. De diverse prachtige bouwstijlen en verschillende invloeden van de diverse architecten zijn belangrijke kernmerken van Schloss Nymphenburg. Jaarlijks bezoeken meer dan 300.000 bezoekers het schloss en de omliggende parken. Lees meer over Schloss Nymphenburg.

Englische Garten

Englische Garten
Het grootste stadspark ter wereld, de bossen, de parkachtige omgevingen , de prachtige beelden en vele waterpartijen maken de Englische garten tot een prachtige plek om even te ontsnappen aan het stadse en dat is dus ook van de Münchenaren graag doen op een zondag in de Englische Garten. Lees hier verder over de Englische Garten.

Deutches Museum

Deutsches Museum

Gek op techniek, wetenschap en natuurkunde? Dan is het Deutsches museum echt een plek waar je geweest moet zijn. 28.000 objecten uit ruim 50 onderwerpen van de natuurkunde worden hier op bijzondere wijze uitgelegd aan de jaarlijks 1.5 miljoen bezoekers. Lees hier verder over het Deutches Museum.

Zum Augustiner

Augustiner München

Zum Augustiner is een biergarten/hal in het voetgangersgebied van München. Typische Beierische hausmannskost wordt hier in een ijltempo geserveerd natuurlijk spoel je dat weg met het heerlijke Augustiner bier. Bekijk de Muschelsaal, waarvan de wanden en plafonds zijn belegd met duizenden mosselschalen. De bierhal is zoveel mogelijk authentiek gebleven en de typische jugendstil bouwstijl zie je overal terug. Het is wel een enorme toeristen tempel, verwacht hier zeker geen culinaire hoogstandjes.

Hofbrau haus

Het is één van de grootste bierhallen van München met plek voor meer dan 1.000 gasten. Op de begane grond ontelbare lange tafels met banken en mensen met grote pullen bier. Na 18 uur schenkt men in het Hofbrauhaus geen kleine biertjes meer. Pas vanaf een Maß tel je mee in dit gezellige restaurant. De keuken serveert in record tempo de typische gerechten uit Beieren.

Zoek je liever een rustiger plekje? Neem dan de trap naar boven. In de kleinere zaal kun je zonder al te veel herrie genieten van lichte maaltijden en heerlijke specialiteiten uit de regio.