Deutsches Museum (2023)

Techniek liefhebbers opgelet, bezoek je München dan mag dit museum namelijk niet ontbreken op je lijstje bezienswaardigheden.

Het Deutsches Museum (met andere woorden. Het Duitse museum van Meesterwerken van de Techniek) heeft een eigen eiland in de Isar en ligt aan de rand van het centrum van München. Het museum opende voor het eerst in 1925 haar deuren en staat bekend als het grootste technologie museum ter wereld.

In het museum vindt je diverse tentoonstellingen over de mijlpalen van de techniek. Er zijn exposities over de ruimtevaart, luchtvaart, computer, chemie en energie. Het leuke is dat veel exposites in dit museum Hands-on zijn. Je mag er dus met je handen aan zitten en de technische kant dus ook gewoon beleven.

Bliksemgenerator

Een absolute highlight is de voorstelling waarbij men samen met het publiek laat zien hoe de bliksem werkt. Reken maar dat het knalt in dit theater. Deze voorstelling is trouwens niet geschikt voor de gebruikers van een pacemaker of andere elektronische hulpmiddelen.

Wisselende exposities

Het leuke aan dit museum is dat er diverse exposities zijn die wisselen, dus iedere zes maanden is er wel weer iets nieuws te ontdekken. Sowieso is dit museum een plek waar je nooit uitgekeken raakt. Een dag is niet genoeg om alle exposities te ontdekken.

Het Deutsches museum met kinderen

Je kunt het Deutsches museum het beste vergelijken met het wetenschappelijke museum NEMO in Amsterdam. De meeste exposities zijn dan ook voorzien van veel displays waarop op visuele manier wordt uitgelegd hoe iets werkt. Ondanks dat het grootste gedeelte in het Duits wordt uitgelegd is het ook goed te begrijpen voor Nederlandse kinderen. In het speciale Kinderreich wordt met animatie en op een leuke manier uitleg gegeven. Deze speciale ruimte is er alleen voor kinderen, het is er verboden voor volwassenen. Het Deutsches museum leent zich dan ook perfect als onderdeel van een stedentrip naar München met kinderen.

Informatie

Een dagkaart voor het museum kun je bij de kassa op het plein voor het museum kopen en kost 14 euro kinderen onder de zes mogen gratis naar binnen. Gezinnen met kinderen tot 17 jaar kunnen een gezinskaart kopen voor 29 euro.

Openingstijden

Het museum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Kaartjes kun je tot 16.00 kopen en de deuren sluiten om 16.30.

Het museum is tijdens de meeste officiële feestdagen gesloten. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Hoe kom je bij het Deutsches Museum

Er is bijna geen parkeermogelijkheid bij het museum. Het openbaar vervoer in München brengt je echter snel tot de voordeur. De S-bahn stopt op station Isartor. Strassenbahn (tram) 16, 17, en 18 stoppen praktisch voor de deur en reis je met de metro dan neem je lijn 1 of 2 en stap je uit bij station Frauenhoferstrasse.