De Englische garten in München

Englische garten

Englische Garten

De Englische garten in MünchenDe Englische Garten is met 3,7 vierkante kilometer (373 hectare) het grootste park van München ten noordoosten van de koninklijke Residenz.

De naam Englische Garten heeft het park te danken aan haar typische Engelse eigenschappen. Haar grote maakt het park zeer bijzonder de 373 hectare maken het park namelijk het grootste park in een stad ter wereld. Het park is zelfs groter dan het Central park in New York. In totaal kent het park meer dan 78 kilometer aan wandelwegen en 8,5 kilometer aan waterwegen.

Ondanks dat het park in de zomermaanden een prettig toevluchtsoord is voor de Münchener en het best druk kan aanvoelen is het park een oase van rust.

Bijzondere plekken in het park

De Englische Garten heeft een aantal bijzondere plekken die je zeker even moet bezoeken. Een wandeling langs alle bezienswaardigheden in het park neemt al snel twee uur in beslag. Je kun ook gebruik maken van een (huur)fiets om alles in het park te bekijken.

Japanisches Teehaus

In april 1972 is in het park ter gelegenheid van de Olympische spelen een Japans thee huis en een Japanse tuin geopend het theehuis is een cadeau van Soshitsu Sen, hoofd van Urasenke thee school in Kyoto. Iedere derde zondag van de maand juli staat in het teken van het Japanfest.

Chinese Turm

Chinese Turm in de Englische Garten in MünchenDe “Chinese toren” is een 25 meter hoge toren in de stijl van een Chinese pagode. Als voorbeeld diende de Great Pagoda in de Royal Botanical Gardens in London. De pagode heeft 5 verdiepingen en een diameter van 19 meter. De Chinese toren is nu onderdeel van één van de grootste biertuinen in München met meer dan 7.000 zitplaatsen. Vooral op een warme zomerdag is het gezellig vertoeven rondom de Chinese Turm. Tijdens de kerstperiode wordt er een kleine kerstmarkt gehouden rondom de Chinese Turm.

Wandelen, sporten, fietsen de groene long van München

Het park is voor veel inwoners van München een perfecte plek om even te ontspannen. In de zomermaanden lenen de grote (lig)weides en de goed onderhouden wandelpadden zich uitstekend voor een ontspannende wandeling, of een sportieve activiteit. Hardlopen is in het park een veel beoefende sport.

De wintermaanden zijn veel rustiger indien er sneeuw ligt in het park is het slechts een kwestie van tijd om te genieten van de mooie sneeuwsculpturen. Van simpele sneeuwman tot de meest creatieve dieren gemaakt van sneeuw.

Park Tunnel

De Englische garten bestaan anno 2018 uit twee delen, Südlicher Englischer Garten en Hirschau. Deze worden van elkaar gescheiden door de druk bereden Isarring (deel van de rondweg van München) in 2017 heeft de stad besloten om dit deel van de drukke weg te ondertunnelen.  Het park wordt dan weer samengevoegd. Het project kost ongeveer 125 miljoen euro.  Een deel van het geld komt van privé investeerders die deze open wond in het grootste park van München willen helen.