Frauenkirche Munchen

Frauenkirche

DE Frauenkirche in München is de grootste kerk van de stad, en doet dienst als Kathedraal van  het aartsbisdom München-Freising. De Kerk wordt ook wel de Münchner Dom genoemd. De opvallende kerk met de twee kopergroene koepels in plaats van  torens.  De Kerk zou worden gebouwd met twee echte kerktorens zoals de Dom van Keulen, helaas kon dit wegens geldgebrek niet doorgaan.

Ondanks de geldproblemen zijn de torens toch nog 98 meter hoog.  Dit zijn tevens de hoogste gebouwen in het centrum van München, Het is niet toegestaan om hoger dan 100 meter te bouwen in de binnenste twee ringen van de stad.

De Kathedraal ligt in het centrum praktisch naast het oude Rathaus van München en biedt met 109 meter lengte en 40 meter breedte plek voor 20.000 staande bezoekers. De kerk is nog regelmatig in gebruik voor bijvoorbeeld de eucharistievieringen. 20.000 plekken is trouwens veel, de kerk werd namelijk in de 15de eeuw gebouwd, in München woonde toen slechts 13.000 inwoners.

Frauenkirche bezoeken

De kerk is dagelijks van 7.30 tot 20.30 geopend, tijdens de zomermaanden (mei tot september) worden er rondleidingen gegeven op zondag, dinsdag en donderdag, deze beginnen om 14.00 uur en de prijs is 6 euro.  Het trefpunt voor de rondleidingen is het Orgel empore.

De torens van de Frauenkirche zijn momenteel niet te bezoeken in verband met omvangrijke renovatie en herstel werkzaamheden.

Bijzonderheden

Let tijdens een bezoek aan de kerk vooral op het prachtige glas-in-lood, verder is het opvallend licht in de kerk, in tegenstelling tot veel andere kerken in Duitsland. Een ander opvallende bezienswaardigheid is de voetafdruk van de duivel, De legende gaat over de duivel welke tijdens de bouw van de kerk is wezen kijken en zich verwonderde over het gebrek aan ramen in de kerk, en tijdens een lachbui al stampvoetend liet merken.