Olympiaturm (2023)

Het hoogste gebouw van München is de Olympiaturm in het Olympisch park. De toren is met 291 meter hoogte de vierde tv-toren in Duitsland. De toren werd gebouwd tussen 1965 en 1968 als onderdeel van het netwerk van Tv-zenders in Duitsland. De huidige tv-toren was maar 50 meter hoog en had lang niet het vermogen om een groot deel van Beieren te bereiken.

Olympiaturm

Olympia Turm bezoeken

Op 185 meter hoogte is een platform gemaakt waar bezoekers met één van de twee liften kunnen komen. Bij goed weer is het mogelijk om de Alpen in het Zuiden te zien liggen. Bezoekers van de toren en vooral fotoliefhebbers hebben bij deze Tv-toren een streepje voor. mits je geen last hebt van hoogtevrees natuurlijk.

De toren beschikt namelijk over een buiten platform waarbij je alleen gescheiden door een stevig hek kunt genieten van het waanzinnige uitzicht over München. Op dit gedeelte van het platform staan ook enkele sterke verrekijkers waarmee het uitzicht nog een stukje scherper in beeld wordt gebracht.

Ook voetbalfans worden beloond, vanaf de toren is de Allianz Arena namelijk goed te zien.

De Tv-toren werd in december 1968 geopend voor het publiek en heeft sindsdien al meer dan 45 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Restaurant en bar

Op 181 meter hoogte is het eerder genoemde uitkijkplatform te vinden, maar je vindt er ook een restaurant en een bar/café. Reserveren is gewenst en de prijs voor een drie gangen diner zonder drankjes ligt bij € 100. Het is fine-dining en tijdens het eten draait het restaurant. Let op dat er voor het restaurant in de avond een dresscode is. (business casual)

Informatie over de Olympiaturm in München

website:
www.olympiapark.de

Toegangsprijzen (2023):
Volwassen: € 13,00
Kinderen tot 16 jaar € 10,00
Familie ticket (2 volwassenen + 2 kinderen tot 16 jaar uit één familie € 29,50

Openbaar vervoer:
U-bahn U3 – station Olympiapark
Tram: 20 of 21 – Halte Olympiapark

Openingstijden:
Maandag tot zondag van 9.00 tot 23.00 uur.
Laatste lift naar boven: 22.30

Adres:
Spiridon-Louis-Ring 7, 80992 München

Laatste update: 10 januari 2023