alles over München
Englische Garten

Parken in München

München is een verassend groene stad. Zelfs in de binnenstad vindt je tussen alle bedrijvigheid prachtige parken waar je even lekker tot rust kunt komen. Veel inwoners van de stad maken er dan ook dankbaar gebruik van om tijdens een mooie dag te lunchen of te wandelen in één van de parken.

Inhoud van dit artikel:

Englische Garten

De Englische garten in München

Het bekendste park van München is toch wel de Engelse Tuin. Deze ligt net buiten het centrum van de stad en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of lopend vanuit het centrum van München.

Het park is ongekend groot en het grootste stadspark ter wereld (zelfs groter dan het beroemde central park in New York) Een fietstocht of een wandeling door het park mogen tijdens een stedentrip naar München niet ontbreken. Lees Verder

Olympia Park

Olympiaturm

Aan de rand van de stad ligt het groots opgezette Olympische park. In 1972 vonden hier de Olympische spelen plaats en in tegenstelling tot veel andere wereldsteden zijn de voorzieningen in München nog steeds in gebruik voor andere sportevenementen en concerten. 

Het park is zeer groen en heuvelachtig wat het een perfecte plek maakt voor sporters.

Het grootste stadion in het park kenmerkt zich door het opvallende dak. Wat voor die tijd een zeer innovatieve constructie is. Het bestaat uit grote stalen palen en staaldraden met daaraan kunststof platen. Het Olympiastadion was tot 2005 de thuisbasis van FC Bayern en TSV 1860. nu voetballen de teams in de beroemde Allianz Arena.

Een pittige wandeling naar de Olympia berg aan de rand van het park wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Het is dan ook de hoogste berg van München. Deze berg is trouwens gemaakt van het puin van alle gebouwen die in de tweede wereld oorlog zijn gebombardeerd. 

Niet alleen de Olympia Berg geeft een prachtig uitzicht over de stad. Ook de Olympiaturm de TV toren met diverse observatie platformen op 189 en 192 meter hoogte beloven een prachtig uitzicht tot ver voorbij München. 

De scheiding van de Englische Garten

De Englische Garten in München wordt sinds 1966 doorkruist door een stukje autoweg van nog geen 350 meter. Sinds 2017 is bekend dat deze weg wordt vervangen door een tunnel zodat de longen van München weer met elkaar verbonden zijn. De bouw van de tunnel zal in 2023 starten.

Schlosspark Nymphenburg

Schloss Nymphenburg Munchen

Net buiten München,  ongeveer 20 a 25 mimuten met de tram ligt het Schloss Nymphenburg. Rondom het slot ligt een 180 hectare grote kasteeltuin. Op een mooie dag kun je hier wel een paar uur verbrengen. Het park staat bekend als één van de Duitse meesterwerken op tuingebied. Het combineerd de barokke stijl met de prachtige vrije natuur rondom het kasteel. 

Marienplatz München
Augustiner München
MEEST GELEZEN
ALLE BEZIENSWAARDIGHEDEN:
Olympia park
Marienplatz
Neues Rathaus
Munchener Residenz
Schloss Nymphenburg
Peterskirche
Englische Garten
Deutsches Museum
Hofbrauhaus
Schloss Neuschwanstein
Zugspitze
OVER ONS:
  • Wie ziin wij?
  • Contact
  • Privacy
© 2020 alles over München