Parken in München

München is een verassend groene stad. Zelfs in de binnenstad vindt je tussen alle bedrijvigheid prachtige parken waar je even lekker tot rust kunt komen. Veel inwoners van de stad maken er dan ook dankbaar gebruik van om tijdens een mooie dag te lunchen of te wandelen in één van de parken.

Englische Garten

Het bekendste park van München is toch wel de Engelse Tuin. Deze ligt net buiten het centrum van de stad en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of lopend vanuit het centrum van München. Het park is ongekend groot en het grootste stadspark ter wereld (zelfs groter dan het beroemde central park in New York)  Een fietstocht of een wandeling door het park mogen tijdens een stedentrip naar München niet ontbreken.  Lees Verder

Olympia park

Aan de rand van de stad ligt het groots opgezette olympische park. In 1972 vonden hier de Olympische spelen plaats en in tegenstelling tot veel andere wereldsteden zijn de voorzieningen in München nog steeds in gebruik voor andere sportevenementen en concerten. Het park is zeer groen en heuvelachtig wat het een perfecte plek maakt voor sporters.

Het grootste stadion het park kenmerkt zich door het opvallende dak. Wat voor die tijd een zeer innovatieve constructie is. Het bestaat uit grote stalen palen en staaldraden met daaraan kunststof platen. Het Olympiastadion was tot 2005 de thuisbasis van FC Bayern en TSV 1860. nu voetballen de teams in de beroemde Allianz Arena.

Een pittige wandeling naar de Olympia berg aan de rand van het park wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Het is dan ook de hoogste berg van München.

Plaats een reactie