Dagtocht naar Neuschwanstein

Neuschwanstein

Vanuit München is Neuschwanstein niet ver weg, wil je een bezoek brengen aan dit sprookjesachtige kasteel dan kan dat perfect vanuit de Beierse Hoofdstad.

Neuschwanstein ligt bij het plaatsje Füssen aan de voetheuvels van de Alpen. Het kasteel werd in de 19de eeuw gebouw door Koning Ludwig II  of Lodewijk II van beieren een man die later krankzinnig werd verklaard wegens zijn gedachten en zijn excentrieke gedrag. Dat zie je ook terug in dit prachtige kasteel wat als model heeft gestaan voor de vele sprookjes kastelen in de Disneyfilms.

Dagtocht naar kasteel Neuschwanstein

Vanuit de stad is het ongeveer 2 uur rijden met de bus, een gids begeleid u tijdens de reis en verteld u alvast veel aanvullende informatie. Omdat de gids al is voorzien van de juiste kaarten hoeft u niet in de rij te staan voor de kassa. dus uw tocht naar het kasteel begint direct bij aankomst in Füssen.

Tijdens de tocht door het kasteel krijgt u aanvullende informatie over het kasteel en de omgeving,  optioneel kunt u de tocht uitbreiden met een bezoek aan een ander kasteel (Hohenschwangau) of een fietstocht door de prachtige omgeving.