10 tips voor het Oktoberfest

1. Boek je accommodatie op tijd

Inkoppertje, de hotels en andere accommodatie vormen in München barsten tijdens het grootste bierfeest ter wereld uit haar voegen, in de weekenden zijn praktisch alle kamers vergeven en de hotels kunnen bizarre prijzen vragen voor de simpelste kamer. Een kwestie van vraag en aanbod. Dus boek je hotel op tijd en boek het liefst van dinsdag tot donderdag, dan lijken de prijzen nog een beetje mee te vallen.

2. Regel je vliegticket op tijd

Lufthansa en KLM vliegen tijdens het oktoberfest meerdere keren per dag naar München, ook hier geldt weer, boek op tijd. De vraag naar stoelen is groot tijdens het Oktoberfest.  De prijzen zijn inherent aan de vraag, wil je op je ticket besparen? Vlieg dan ’s middags.

3. Regel een tafel reservering

Kom je met een groep en wil je kunnen zitten in één van de feesttenten op het Oktoberfest? Zorg dan dat je een tafelreservering hebt, deze kun je vooraf regelen bij je favoriete tent.  Kom je alleen of met zijn tweetjes dan is een reservering niet altijd nodig. Je kunt dan vaak wel aanschuiven aan een tafel mits de tent niet vol is.  Kom wel vroeg want hoe later op de dag, des te voller de tenten.

4. Drink bier, maar neem je verantwoordelijkheid

MUNICH, GERMANY - October 3: Beer tents from Paulaner and Loewenbraeu on the Oktoberfest in Munich, Germany on October 3, 2011. The Oktoberfest is the biggest beer festival of the world with over 6 million visitors each year.

Het bier komt alleen in een Maß een bierpul van bijna 1 liter, het bier is absoluut geen slap evenementen bier maar echt bier met een alcohol percentage van 6,5% dat kan er flink inhakken, vooral omdat de pullen reusachtig zijn. Neem je  verantwoordelijkheid.

Mocht je toch moeten overgeven dan is het een ongeschreven regen dat je voet op tafel zet, daarmee zet je jezelf wel in de picture, en met een beetje geluk wordt je door ruim 5.000 andere feestgangers in de tent uitgelachen.

5. Geniet ook van München

München is meer dan het Oktoberfest en ook in de stad zelf kun je lekker genieten van een bier, de bezienswaardigheden zijn absoluut de moeite waard en ook de stad zelf heeft genoeg te bieden. Typisch Beiers eten? Bezoek dan het Hofbrauhaus, of pak de trein naar de Hirschgarten, een oer typische biergarten in München.

6. Betaal cash

Creditcard zijn niet gebruikelijk in de feesttenten, de serveersters zijn te druk om ook nog eens bezig te zijn met de elektronische manier van betalen. Neem dus genoeg kleingeld mee, en het liefst ook kleine biljetten. Er zijn geldautomaten op het Oktoberfest terrein, maar verwacht lange rijen, pin dus bij een bankautomaat bij je hotel in de buurt in plaats van op het terrein zelf.

7. Geef je serveerster een fooi

Tijdens het Oktoberfest is het hard werken voor de serveersters, zij maken enorm lange dagen en het werk is loodzwaar. Dat is een bewuste keuze en dat mag best beloond worden, dus laat een keertje het wisselgeld zitten of rond je bedrag naar boven af. Wedden dat de serveerster bij de volgende ronde iets harder voor je loopt.

8. Neem geen waardevolle spullen mee

Helaas ook hier komen de vervelende lange vingers voor, ondanks dat de politie in grote getalen aanwezig is glipt er altijd wel eentje tussen door. Het is natuurlijk een paradijs om tussen al die aangeschoten mensen op zoek te gaan naar waardevolle dingen zoals telefoons camera’s en portemonnees. Dames, laat de handtas thuis, na 2 bier ben je deze compleet vergeten, de tas op tafel is geen goed idee aangezien er een dikke laag plakkerig bier op drijft,  de bodem? Laat maar deze is net zo ranzig als de rest. De meeste dirndls hebben een ingenaaid zakje, en een echte Duitse stop het geld gewoon in de decolleté.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]