Live voetbalwedstrijd Bayern München meemaken

Bayern feest op rathausplatz

Een stedentrip naar München stelt u in staat om deze prachtige Beierse stad te ontdekken en om een thuiswedstrijd van FC Bayern München bij te wonen. Plan uw trip eind september of begin oktober en bezichtig ook het legendarische Oktoberfest.

Die Bayern

De grootste voetbalclub in de Duitse geschiedenis en de Champions League winnaar van 2013 speelt haar wedstrijden in het Allianz Arena. De in het noorden van München gelegen stadion is opgeleverd in 2005 en zowel FC Bayern als TSV 1860 München spelen hier hun wedstrijden. Dit stadion is een waar voetbaltempel: met een capaciteit van ruim 70.000 plaatsen is de Schlauchboot een erg imposant theater.

Allianz Arena - SchlauchbootVaak kunt u op wedstrijddagen aan de kassa een kaartje kopen, echter dient u wel rekening te houden met het type wedstrijd. Voor veel wedstrijden gelden namelijk bijzondere regels, zo heeft u vaak een clubkaart nodig voordat u een kaartje kunt aanschaffen. Gemiddeld gezien zult u 25 Euro kwijt zijn voor een ticket achter de goal, tot ongeveer 60 Euro voor een riante plaats aan de lange zijde.

Naast een live wedstrijd is een tour door het stadion een aanrader! Rondleidingen worden dagelijks gegeven en voeren u langs de catacomben, persruimte, kleedkamers en het museum.

Vanaf het centrum van München kan het stadion worden bereikt met het openbaar vervoer. Met de metrolijn U6 richting Garching-Hochbrück kunt u op de halte Fröttmaning uitstappen, waarna u nog enkele minuten dient te lopen.

Wilt u sterren als Arjen Robben en Frank Ribery dit najaar al aanschouwen? Bezichtig München tussen 21 september en 7 oktober en pak een aantal dagen van het Oktoberfest mee; voetbal en liters bier, een ideale combinatie voor uw stedentrip München!

Rondleiding Allianz Arena

 

Bayern speelt natuurlijk niet iedere dag, toch kun je bijna iedere dag (behalve wedstrijddagen) de grasmat van de Beierse voetbaltempel bezoeken. Met een rondleiding door de Allianz Arena krijg je een kijkje in de kleedkamers, het stadion zelf en natuurlijk de grasmat.  Lees verder over de rondleiding in de Allianz Arena