Met de auto naar München

München ligt op ruim 800 km rijden vanaf Utrecht, over het goede en snelle Duitse net van autobahnen. Mocht je toch kiezen voor een trip met de auto houdt dan rekening met hoge parkeerkosten bij de hotels. De parkeergarages in het centrum zijn vaak goedkoper echter hebben deze vaak een openbaar karakter. De prijzen in het centrum liggen tussen de 3 a 4 euro per uur. Dagkaarten zijn vaak goedkoper. Voor een overzicht van de parkeer garages kijk je Hier

Milieu zone München

Sinds 1 oktober 2012 heeft München een milieu zone, dat wil zeggen dat vervuilende auto's niet meer in deze zone mogen komen. In Duitsland is het gebruikelijk dat alle auto's een milieusticker hebben. Deze rode, gele en groene sticker dient te zijn aangebracht op de voorruit van het voertuig en geeft de mate van de uitstoot van schadelijke stoffen aan. Waarbij rood staat voor meer uitstoot en groen voor weinig uitstoot.

München een file stad?

file in MünchenMünchen heeft de reputatie van een file stad, vooral de snelwegen rondom de stad slibben in de spits snel dicht. De weekenden in de winter- en zomermaanden zijn berucht door het vele wintersport verkeer wat voorbij München richting Oostenrijk trekt. De A8 naar München is de drukst bereden snelweg van Duitsland en is dan ook vaak gezien en gehoord in de file meldingen.

Ondanks dat München één van de steden is het met het meeste autoverkeer en de hoogste autodichtheid per hoofd van de bevolking is de stad erg vriendelijk voor automobilisten. Pas echter wel op voor fietsers en trams. Een navigatie systeem in het centrum biedt zeker een uitkomst. Zorg wel voor een recente kaart.

Parkeren in München

parkeren in Munchen

De smalle straatjes in het centrum bieden amper parkeermogelijkheden en indien deze toch aanwezig is zijn de parkeerplekken vaak bezet. Net als in Nederland is parkeren niet goedkoop in de stad. Van 8.00 tot 23.00 uur geldt een maximale parkeertijd van 2 uur. De kosten in het centrum bedragen € 0,50 per 12 minuten.

Parkeren in een parkeergarage of een P & R is dus het beste alternatief. Gratis parkeren kan alleen langs sommige straten in de buitenwijken. Let echter wel goed op de bebording langs de weg.

Let op dat u niet parkeert langs een oranje lijn, dit zijn namelijk plekken voor in -en uitladen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]