Inhorgenta München

De Inhorgenta is één van de highlights op de beurskalender van München. Ieder jaar in de tweede of derde week van februari is München de stad van alles wat met sieraden en horloges te maken heeft. De Inhorgenta is één van de grootste Europese beurzen voor de juwelier. 

Het immense beurscomplex van de Messe München verandert gedurende de Inhorgenta in een grote presentatieruimte voor de honderden leveranciers van trouwringen, sieraden, horloges en aanverwante zaken. Het is een vakbeurs dus helaas is de toegang voor particulieren tijdens de beurs niet mogelijk.

Grootste sieraden en horloge beurs van Europa

Messe München

Vanuit heel Europa komen inkopers en juweliers naar de Inhorgenta om de nieuwe collecties te bekijken en eventueel in te kopen. Veel trends worden hier beslist en groot gemaakt. De inhorgenta duurt over het algemeen vier dagen. De beurs is alleen voor professionals in de sieradenbranche toegankelijk. Neem als Nederlandse ondernemer dan ook altijd het uitreksel van de kamer van koophandel mee.  

Kaarten voor de beurs zijn verkrijgbaar met een inschrijving van de kamer van koophandel waarop duidelijk vermeld staat dat je werkzaam bent in de sieraden, edelmetaal of horloge branche.

Omdat er dus vanuit heel Europa veel inkopers naar de beurs komen zijn vooral de hotels rond de Messe München snel volgeboekt. Het loont dan ook om vroeg te boeken en je hotel in München vooraf te boeken. Vergelijk je prijzen bijvoorbeeld met Trivago of Booking.com.

Combineer een bezoek aan de beurs met een stedentrip naar München, ook in februari is het een prachtige stad om te verkennen. De biergartens zijn helaas nog gesloten maar de populaire Hofbrau of de Augustiner Keller heeft altijd wel een tafeltje vrij om de beurs nog even te bespreken. Ook de bezienswaardigheden in München zijn de moeite waard, net als het winkelen trouwens.

De beurs in één dag?

Heb je beperkt de tijd en kun je de beurs alleen één dag bezoeken? Denk dan eens aan vliegen naar München, vanaf de luchthaven rijdt ieder half uur een luxe touringcar naar de Messe München. Eventueel kun je koffers en andere bagage afgeven bij de garderobe van de beurs. Vanaf Schiphol vliegt KLM en Lufthansa op gunstige tijden heen- en weer naar de Beierse Hoofdstad. 

Wanneer is de Inhorgenta?

In 2023 wordt de Inhorgenta gehouden van 24 tot 27 februari. De Beurs is alleen geopend voor professionals in de sieraden branche.