Milieuvignet München

Milieuzones in München

Miliezones in MünchenDe stad München was een van de eerste steden in Duitsland met een milieuzone. Een milieuzone geeft aan dat de luchtkwaliteit in de stad niet voldoet aan strenge Europese normen voor levenskwaliteit. De luchtverontreiniging komt voornamelijk van uitlaatgassen van oude auto’s en bussen. Moderne auto’s hebben een zuinige en schone motor en zijn uitgevoerd met uitlaatfilters waardoor de uitlaatgassen schoner zijn.

Milieusticker verplicht

In München is een milieusticker op je auto verplicht, deze stickers met een rode, gele of groene stip dien je op de voorruit van je auto te plakken. Een groene sticker geeft aan dat je auto voldoet aan alle milieu-eisen en dus “schoon” is. Heb je een oudere auto of een oude diesel dan krijg je een gele of rode sticker. Helaas mag je met een rode of gele sticker niet rijden in de milieuzone van München.

Hoe kom je aan een milieusticker

De lelijke ronde sticker doet natuurlijk enorm afbreuk aan je auto. Toch is het handig om er eentje te bestellen. Rij je namelijk zonder de sticker in een milieuzone dan kan dat een boete opleveren van 80 euro. Dat weegt niet op tegen de geringe kosten van een milieusticker voor München die je makkelijk online kunt bestellen en met iDeal kunt betalen. Vaak heb je de sticker dan al de volgende dag in huis. Het enige wat je bij de bestelling moet doorgeven is het kenteken van je auto. Deze staat ook vermeld op de zogenaamde Umweltplakkette.

Is heel München een milieuzone?

Nee, alleen het grootste gedeelte van het centrum wel, bezoek je alleen de Allianz arena om een voetbal match van Bayern München te bezoeken dan kun je daar zonder milieuvignet komen. Ook de Messe (beurs en congrescentrum) is zonder vignet bereikbaar.

Reis je echter naar de stad zelf dan is de milieusticker verplicht, ook als je auto in een parkeergarage in de stad staat. Buiten de zone zijn wel een aantal P + R parkeerplaatsen die je bereiken via de autobaan. Alleen reis je dan met het uitstekende openbaar vervoer in München verder.

Vergelijk hotels in München

Betaal nooit te veel, vergelijk de hotel prijzen

Zoek de goedkoopste vliegtickets

Zoek en vergelijk vliegtickets naar München

Meer dan 500 hotels in München tot 50% korting

Boek uw hotel in München online

Fietsen met een stadsgids door München?

3,5 uur fietsen langs de Highlights van München