München met Kinderen

Munchen met kinderen

Frauenkirche Munchen

Op vakantie naar München met het gezin? Goed idee, München is namelijk zeer kindvriendelijk. München is een fantastische stad om te ontdekken voor jong en oud. Er is in en om de stad heel veel te doen voor kinderen. Van interactieve musea tot prachtige speelgoedwinkels en van het grootste stadspark ter wereld tot de lekkere boerenmarkten waar genoeg te proeven valt. De biergartens in München zijn er niet alleen voor volwassenen ook voor kinderen wordt goed gezorgd en zijn er goede alternatieven voor de alcoholische dranken te krijgen.

Het Glockenspiel op de Marienplatz

Neem je kinderen zeker mee naar het Marienplatz, het centrale plein in het midden van de stad. Het prachtige en vooral indrukwekkende Rathaus van München heeft een meer dan 100 jaar oud klokkenspel aan de linkerkant van het gebouw. Deze klok slaat iedere dag om 11.00 en 12.00 en als extraatje dansen 32 menshoge figuren in Beierse klederdracht met het klokkenspel mee. Laat je kinderen vooral goed opletten op gouden vogeltje. Dat fluit vlak voor het eind van de show drie keer.

Englische garten

Englischer Garten

Je kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. De Englische garten in München is het grootste stadspark ter wereld. Het is zelfs groter dan het Central Park in New York. Het groene hart van München is een prachtige plek om te ontdekken met kinderen, huur voor een paar euro een roeibootje, wandel door de bossen, bezoek één van de speeltuinen of bekijk de koele surfers op de golven van de Eisbach. Dus op naar de Englische Garten

Deutsches Museum

Deutsches Museum

Een ideale plek voor een regenachtige dag. Het Deutsches Museum is een interactief museum over alles wat met de techniek te maken heeft. Het is een echt “Hands-on” museum waar je als kind (en ook volwassene) overal aan mag zitten en dingen mag proberen. Er is zelfs een speciale sectie alleen voor kinderen waar ze kunnen spelen en ontdekken. Bijvoorbeeld een echte brandweerwagen een vliegtuig of de reuze gitaar. Er zijn bijna 1.000 activiteiten voor kinderen in dit leuke museum.

Bavaria Film Studio’s

Zijn de kinderen gek op films? Dan zit je goed in München. Neem ze mee naar de Bavarian film studio’s. Dat is de grootste “filmfabriek” van Europa. Kinderen nemen een rit op de rug van Falkor de Dragon uit de beroemde film Never Ending Story. Ouders kunnen zich dan vergapen aan de Duikboot (U-boot) uit de film Das Boot. De stuntshows zijn er ook voor de kids. Rondleidingen door de filmstudio’s worden ook in het Engels gegeven.

Biergarten bezoeken in München

Kun je een typische biergarten in München bezoeken met kinderen? Zeker kan dat. Praktisch alle biergartens hebben een speeltuin waar de jeugd zich goed kan vermaken terwijl de ouders genieten van één van de specialiteiten uit de Münchener brauereien. Naast bier (in grote bierpullen) zijn alle biergartens goed uitgerust voor kinderen met frisdrank of een gezond sapje. Ook de menu's zijn speciaal voor kinderen samengesteld.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt München

In het hart van München naast de Marienplatz vindt je de oudste en één van de beste openlucht markten van München. De Viktualienmarkt bestaat al sinds 1807 en er is veel te zien en te proeven. Kinderen vermaken zich uitstekend bij de vele kramen met Pyramides van fruit, bergen groenten en slingers van de lekkerste worsten. Probeer een vers geperst vruchtensapje als vitamine boost. In de zomermaanden is de biergarten in het midden van de markt een perfecte plek om even bij te komen van de drukte.

Hellabrunn Zoo

Een bezoek aan de dierentuin van München daar doe je de hele familie een plezier mee. De Hellabrunn zoo is eigenlijk meer een natuurreservaat dan een dierentuin. Op ongeveer 89 hectare park leven de ruim 5.000 dieren. De dieren zijn per regio gegroepeerd en leven zoveel mogelijk in hun eigen habitat. Naast wilde dieren zoals ijsberen is er ook een leuke kinderboerderij.

Speelgoed Museum

Het Spielzeugmuseum ligt op kruip afstand van de Marienplatz, het is een beetje verstopt in een klokkentoren van het oude raadhuis naast het warenhuis van Ludwig Beck. Het museum bestaat uit vier verdiepingen (helaas geen lift). In het museum tref je voornamelijk oude unieke stukken aan uit Europa en Amerika. Naast een grote collectie poppen en teddyberen zijn er ook speelgoedtreintjes en vintage barbies te zien. Dit museum is niet om te spelen, het is hier alleen kijken. Dus misschien niet het beste museum voor jonge kinderen.