Hotels in München

Het aanbod hotels in München is groot en breed, van eenvoudige twee sterrenhotels tot super-de-luxe 5 sterren hotels. De lijst hotels wordt aangevoerd door het hotel Bayerische Hof, het Kempsiki hotel – Vier jahreszeiten en hotel Köningshof. Dit zijn alle drie klassieke hotels met een hoog service niveau en een bijbehorende prijs die niet voor iedereen is weggelegd.

Prijsniveau hotels in München

munchen-motel-one-sendlinger-tor

Maar gelukkig is er voor ieders portemonnee wel een hotel te vinden in München. Hoe dichter bij het centrum hoe hoger de prijs, dus voor en budget hotel kom je al snel terecht in één van de buitenwijken van München. Het loont zeker de moeite om de prijzen van de hotels te vergelijken d.m.v. de diverse vergelijkingssites. Eventueel zelf het hotel bellen met de vraag of ze een bijzondere aanbieding hebben kan ook nooit kwaad. De meeste hotel receptionistes spreken goed Engels.

Vergelijk altijd je hotelprijzen in München

Zoek je een overnachting in München in een leuk hotel? Vergelijk dan eerst alle prijzen op de website van Trivago. Op deze website worden alle hotelaanbieders vergeleken zodat jij de laagste prijs kunt vinden.

Wat kost een hotelovernachting in München?

De prijs van een hotelovernachting wordt in München bepaald door de drukte in de stad, de drukte is onder andere afhankelijk van evenementen en beurzen. Het Oktoberfest is het evenement in Munchen, de hotelprijzen stijgen dan echt door het dak. Vaak verlangen hotels dan ook dat je langer dan één nacht blijft.

Bij het uitzoeken van een hotel is niet alleen de prijs interessant maar ook de locatie. Een hotel buiten het centrum is vaak goedkoper, maar als het openbaar vervoer niet in de buurt ligt is het verhoudingsgewijs vaak toch nog duur. Let ook goed op de extraatjes die je moet betalen in het hotel zoals ontbijt.De laatste merken we in een aantal hotels dat deze prijzen door het dak gaan, 20 euro voor een ontbijtbuffet met een paar broodjes en slappe koffie is tegenwoordig heel normaal.

Dankzij het goede openbaar vervoer in München is de stad nooit ver weg en zijn de meeste bezienswaardigheden snel te bereiken. Kijk dus wel even bij het boeken of het hotel een halte of een station in de buurt heeft.

Voor een kamer in een drie sterren hotel betaal je in München tussen de 79 en 99 euro per nacht. Hoe meer sterren hoe duurder het hotel natuurlijk. Een hotel met vijf sterren vraagt in München al snel 250 tot 300 euro per nacht.

Gezinsvriendelijke hotels

Tegenwoordig zijn er ook gezinsvriendelijke hotels in München. Vaak zijn dat kamers met een extra stapelbed en voorzieningen voor gezinnen. Het A&O hotel is bijvoorbeeld zo'n kindvriendelijk hotel in München. Verder kunnen gezinnen natuurlijk terecht bij de diverse hostels in de stad.

Hotels in München

Omdat we natuurlijk regelmatig in München zijn en niet altijd in het zelfde hotel slapen hebben we een overzichtje gemaakt met hotel reviews.