Shoppen in München

Ben jij een groot liefhebber van shoppen en ben jij eveneens toe aan een leuke stedentrip? Misschien is München dan wel de stad om je eens heerlijk te laten verwennen en onder te laten dompelen in weelde.

De stad München is een stad van uiterste, van culturele uitstapjes tot het uitbundige nachtleven. In een wereldstad als München is voor iedereen wel een geschikte activiteit te ondernemen. Naast de culturele activiteiten en het nachtleven heeft München vele leuke en trendy restaurants, spa’s en hotels waar je jezelf heerlijk kan laten verwennen, maar er is een ding waar de stad München in uitblinkt ten opzichte van de andere steden van Duitsland en misschien wel ten opzichte van de andere steden van Europa en dat is de excellente mogelijkheid tot shoppen.

De stad München telt vele winkelstraten vol met een grote verscheidenheid aan winkels die voor ieder wel wat wils hebben. Ook aan winkelcentra heeft de stad München absoluut geen gebrek. Voor wie wil winkelen München is de winkelhoofdstad van Europa. De indrukwekkendste winkelstraten en winkelcentra van de stad München zijn op dit moment, naast een verscheidenheid van andere winkelmogelijkheden, de Theatinerstrasse, de Maximilianstrasse en het het Fünf Höfe winkelcentrum.

Theatinerstrasse

Dit is de duurste winkelstraat van München en misschien wel van Duitsland. Dit is de plek waar geheel rijk Beieren op zaterdagmiddag komt flaneren. In de luxe boetieks is een verscheidenheid aan producten te koop voornamelijk mode en lifestyle gerelateerd. Voor de echte haute couture van de internationale mode ontwerpers moet je hier zijn. Voor de meeste bezoekers zal het bij de etalages blijven, de merken Escada,

Maximilianstrasse

De Maximilianstrasse is eveneens een straat waar luxe en comfort voorop staat ook al is deze straat iets minder chique dan zijn hierboven beschreven voorganger. Deze straat wordt gesierd door voornamelijk veel trendy winkels op het gebied van lifestyle waar de vrije denker zijn hart op kan halen. Als je gaat voor hip dan zit je in de Maximilianstrasse goed.

Fünf Höfe

Het winkelcentrum Fünf Höfe is een van de meest trendy en verassende winkelcentrums van Europa. Het winkelcentrum is Fünf Höfe genoemd, omdat dit winkelcentrum is opgebouwd langs een vijftal binnenplaatsen. Deze binnenplaatsen hebben allemaal een ander thema. Zo is er bijvoorbeeld een binnenplaats met een tropisch thema. Deze binnenplaats is geheel versiert met bijzondere en indrukwekkende bosschages en tropische planten. De winkels rondom de binnenplaatsen lopen sterk uiteen met betrekking tot product en doelgroep. Het overgrote deel van de winkels bestaat echter uit mode gerelateerde shops variërend van de Zara tot de exclusieve Armani store. Het is echter niet alleen winkelen wat de klok slaat, want winkelcentrum Fünf Höfe herbergt ook een macht aan pittoreske restaurantjes en barretjes. Naast deze horecagelegenheden zijn er voor de kunstliefhebbers onder ons ook een aantal hoogwaardige kunstgaleries te bezoeken met bijzondere werken van over de gehele wereld.

Kortom

De stad München biedt jou een breed palet aan mogelijke activiteiten uiteenlopend van culturele bezienswaardigheden tot een wilde nacht stappen. Echter, de stad München staat bekend om zijn enorme hoeveelheid bijzondere winkels die een echte uitdaging vormen voor de doorgewinterde shopper. Als je graag wil winkelen München is de aangewezen plek. Kortom, de stad München is een stad die uitermate geschikt is voor de serieuze stedentripper.

Aanraders

  • Manufactum aan de Dienerstraße

    Alles van vroeger weer terug in de winkel dingen die je van vroeger herinnert zoals je eerste houten speeltrein maar ook de ouderwetse puntenslijper op het bureau van je meester. Van design tot nieuw antiek en alles voor zeer schappelijke prijzen van zeer goede kwaliteit.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Cta_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]

Aanbiedingen München