alles over München
Winkelen in München

Winkelen in München

Ben jij een groot liefhebber van shoppen en ben jij eveneens toe aan een leuke stedentrip? Misschien is München dan wel de stad om je eens heerlijk te laten verwennen en onder te laten dompelen in weelde.


De stad München is een stad van uiterste, van culturele uitstapjes tot het uitbundige nachtleven. In een wereldstad als München is voor iedereen wel een geschikte activiteit te ondernemen.

Naast de culturele activiteiten en het nachtleven heeft München vele leuke en trendy restaurants, spa’s en hotels waar je jezelf heerlijk kan laten verwennen, maar er is een ding waar de stad München in uitblinkt ten opzichte van de andere steden van Duitsland en misschien wel ten opzichte van de andere steden van Europa en dat is de excellente mogelijkheid tot shoppen.

München telt vele winkelstraten vol met een grote verscheidenheid aan winkels die voor ieder wel wat wils hebben. Ook aan winkelcentra heeft de stad München absoluut geen gebrek.

Voor wie wil winkelen München is de winkelhoofdstad van Europa. De indrukwekkendste winkelstraten en winkelcentra van de stad München zijn op dit moment, naast een verscheidenheid van andere winkelmogelijkheden: de Theatinerstrasse, de Maximilianstrasse en het het Fünf Höfe winkelcentrum.

Inhoud van dit artikel:

Theatinerstrasse

Dit is de duurste winkelstraat van München en misschien wel van Duitsland. Dit is de plek waar geheel rijk Beieren op zaterdagmiddag komt flaneren. In de luxe boetieks is een verscheidenheid aan producten te koop voornamelijk mode en lifestyle gerelateerd. Voor de echte haute couture van de internationale mode ontwerpers moet je hier zijn. Voor de meeste bezoekers zal het bij de etalages blijven, de merken Escada, Armani, Boss. Maar ook Zara, Mango en de grote overdekte winkelpassage Fünf Höfe.Met diverse kleinere winkeltjes en diverse cafés.

Maximilianstrasse

De Maximilianstrasse is eveneens een straat waar luxe en comfort voorop staat ook al is deze straat iets minder chique dan zijn hierboven beschreven voorganger. Deze straat wordt gesierd door voornamelijk veel trendy winkels op het gebied van lifestyle waar de vrije denker zijn hart op kan halen. Als je gaat voor hip dan zit je in de Maximilianstrasse goed. Exclusieve winkels langs de Maximilianstrasse zijn bijvoorbeeld: Chanel, Hermès, Fendi, Cartier en Mont Blanc.

Oberpollinger

In de langste winkelstraat van München vindt je Oberpollinger dit warenhuis laat zich goed vergelijken met de Bijenkorf in Amsterdam.  de eerste twee verdiepingen staan volledig tot de beschikking van alle luxe labels. In het midden van het warenhuis natuurlijk een prachtige Champagne bar. Oberpolinger is als warenhuis al sinds 1905 verbonden met München. Het wordt ook wel het zusje van het Kaufhaus des Westen (KaDeWe) in Berlijn genoemd.

 

Stachus tot Marienplatz

De Stachus en Marienplatz in München zijn niet te missen. Het is het drukste stukje centrum van München. Langs de Neuhauserstrasse en de Kaufingerstrasse vindt je alle bekende grote winkelketens die we in Nederland ook wel kennen, C&A, Saturn (soort mediamarkt) Zara, H&M en nog veel meer. 

Enkele highlights die je zeker moet bezoeken zijn het warenhuis Oberpollinger (De Bijenkorf van München) en warenhuis Hirmer. 

Warenhuis Hirmer

de meest gefotografeerde winkel van München, de prachtige gevel valt namelijk op een mooie zomerse dag wel op. Helaas dames, Hirmer is een modewarenhuis voor mannen.  Meer dan 9.000 vierkante meter met herenmode van Jeans tot smoking en van zwembroek tot klederdracht.  Nog en bijzonderheid Hirmer heeft een enorme grote keuze aan grote maten, van XS tot 8XL en beschikt over meer dan 400 bekende merken. 

Marienplatz

Het beroemdste plein van München wordt niet alleen door het Neues Rathaus gedomineerd ook diverse winkels en het prachtige warenhuis Ludwig Beck doen goede zaken aan dit prachtige plein. Het plein is ook een mooie plek om even te ontspannen  er zijn rondom de Marienplatz namelijk diverse restaurants te vinden met de typische Beierse keuken.  Een stukje verder sta je trouwens gelijk op de beroemde Viktualienmarkt van München.

Plattegrond

Binnenstad München

Marienplatz München
Augustiner München
MEEST GELEZEN
ALLE BEZIENSWAARDIGHEDEN:
Olympia park
Marienplatz
Neues Rathaus
Munchener Residenz
Schloss Nymphenburg
Peterskirche
Englische Garten
Deutsches Museum
Hofbrauhaus
Schloss Neuschwanstein
Zugspitze
OVER ONS:
  • Wie ziin wij?
  • Contact
  • Privacy
© 2020 alles over München