Vervoer in München

Vervoer in München

In München is het reizen door de stad er makkelijk, het openbaar vervoer in de stad is efficiënt en zeer betaalbaar. Met een dagkaart of een meerdaagse reispas reis je onbeperkt met alle vormen van openbaar vervoer door de stad. Deze kaarten kun je van te voren al kopen en gelijk afhalen op de luchthaven van München.  De treinreis van de luchthaven naar het centrum van de stad is bij deze dagkaarten inbegrepen.  Deze kaart kun je online bestellen en makkelijk met PayPal of een creditcard betalen.

Lees meer over de diverse vormen van openbaar vervoer op de onderstaande pagina's

 

Hop-On Hop-Off Bussen

Een andere vorm van vervoer in de stad zijn de ondertussen welke bekende hop-on hop-off bussen, iedere grote stad heeft tegenwoordig wel één of meerdere lijnen en zo ook München. De rode dubbeldekkers rijden drie verschillende routes door de stad en stoppen bij 13 haltes. De centrale halte ligt praktisch naast het Hauptbahnhof van München. Je bent verder gewoon vrij om op te stappen en uit te stappen waar je maar wilt. Zo kun je in een redelijk korte tijd een goede indruk krijgen van de stad. 

Meer informatie over de sightseeing bussen kun je vinden op de onderstaande pagina

2 gedachten over “Vervoer in München”

 1. Wij gaan volgend jaar in juni naar het stadion concert van Helene Fischer in het Olympia stadion. Liggen er hotels hier in de buurt, of, tot hoe lang na een concert rijd de U baan of ander vervoer als het hotel verder dan loopafstand weg ligt?

  • Hallo Ria,

   Er zijn genoeg hotels in de omgeving van het Olympia stadion in München, hoe eerder je boekt hoe goedkoper de hotelkamer en ga er gemakshalve vanuit dat half Beieren dit concert graag wil zien en de run op hotels rond de concert datum al snel start. Tijdens evenementen in München rijdt het openbaar vervoer langer door, hou er echter rekening mee dat het druk is op de stations. Daar ben ik zelf nooit zo’n liefhebber van dus ik zoek bij concerten vaak een hotel in de buurt op zodat ik het kan lopen. De U2 en de U3 stoppen in de buurt van het stadion, er is ook een tram verbinding met lijn 20 wordt je ook in de buurt van het stadion afgezet.

   Indien je meer informatie over munchen wilt laat het dan weten, het is één van mijn favoriete Duitse steden.
   Vincent

Reacties zijn gesloten.