S-Bahn (stadstreinen)

Naast het uitgebreide metro netwerk kent München ook diverse S-bahnen, Dit kun je zien als metro maar dan bovengronds en met aansluitingen op het vaste spoornetwerk. De S-bahn kent namelijk drie hoofdstations; Hauptbahnhof, Ostbahnhof en München Pasing. Vanuit deze stations vertrekken de treinen van de Deutche Bahn naar diverse andere steden in Duitsland maar ook naar bijvoorbeeld de nachttrein naar Amsterdam. De stations zijn allen zo gesitueerd dat er voldoende aansluitingen zijn op het overige openbaar vervoer zoals bus, metro en tram

Veel Metrostations hebben ook een S-bahn aansluiting, vergis je echter niet in de verdieping of locatie. S-bahn en U-Bahn zijn in München strikt van elkaar gescheiden.

De grotere en drukke stations hebben aan beide zijden van de trein een perron, dit zorgt er voor dat je snel in en uit kunt stappen. Aan beide zijde van de trein gaan de deuren dan open.

De S1 en de S8 zijn voor de meeste stedentrippers de belangrijkste lijnen, deze gaan namelijk van en naar de luchthaven.